Menu

04-11-2023

Ondernemers kregen rondleiding door Corbulotunnel


Ondernemersorganisaties in de regio hebben jarenlang gestreden voor de aanleg van de RijnlandRoute. Nu de nieuwe verbindingsweg tussen de A4 en de A44 bijna open gaat, mochten de ondernemers een bezoek aan de tunnel brengen om te zien waar het verkeer straks gaat rijden. Leden van werkgeversvereniging VNO-NCW Rijnland kregen daarom woensdag een rondleiding door de nieuwe Corbulotunnel.

Met een busje werden de ondernemers door de Corbulotunnel gereden. Onderweg werd enkele keren uitgestapt voor een toelichting op de werking van de tunnel. Zo mochten zij in een dwarsverbinding staan. Die dienen straks als wachtruimte en vluchtdoorgang tussen de twee tunnelbuizen. Ook werd uitleg gegeven over de zonwering aan het begin van de tunnel en de Solar Optic Fiber, een installatie die direct zonlicht doorlaat bij de inritten van de tunnel met behulp van glasvezel.

“We willen ook heel graag vertellen en laten zien wat er nog moet gebeuren om de tunnel open te krijgen”, vertelt Margit Dokter, coördinator en woordvoerder van het Informatiecentrum RijnlandRoute. “Hij ziet er wel af uit maar er moet echt nog heel veel gebeuren.”

Naar verwachting kan in de zomer van 2024 daadwerkelijk gebruik gemaakt worden van de tunnel.

 


23-11-2023

Gemeente Lisse houd een enquête met onderstaande QR-code welke wordt gebruikt als input voor het gesprek met de raad van Lisse om te komen tot een (eventuele) nieuwe winkeltijdenverordening.

Naast digitale verspreiding is er in het centrum van Lisse, is de flyer aangeboden aan de winkeliers en verspreid via de socials, website en gemeenteberichten.

Enquette-Lisse-winkeltijdenverordening-13112023


04-11-2023

Ondernemersorganisaties in de regio hebben jarenlang gestreden voor de aanleg van de RijnlandRoute. Nu de nieuwe verbindingsweg tussen de A4 en de A44 bijna open gaat, mochten de ondernemers een bezoek aan de tunnel brengen om te zien waar het verkeer straks gaat rijden. Leden van werkgeversvereniging VNO-NCW Rijnland kregen daarom woensdag een rondleiding door de nieuwe Corbulotunnel.


04-11-2023

De invoering van zero-emissiezones in de binnensteden van een groot aantal gemeenten in Nederland komt heel snel dichterbij. Dit betekent dat bestel- en vrachtauto’s in de ZE-zone vanaf 1 januari 2025 uitstootvrij moeten zijn. 


02-11-2023

Een belangrijke kwaliteit van Lisse is ondernemerschap, in de grootste en kleinste zin van het woord. Daarom worden ondernemende Lissers uitgenodigd voor een gezellig ontbijt op de Dag van de Ondernemer op 17 november. Het is wel even vroeg uit de veren, want om 7.00 uur gaat het buffet al open. 


05-10-2023

mkb_logoVia MKB Nederland ontvangt Ondernemend Lisse het ondernemersnieuws, zie hier de onderwerpen van oktober


18-09-2023

Ondernemend-Lisse-Richard-Lamb-trendwatcherOp dinsdag 10 oktober komt Trend Strateeg Richard Lamb naar Lisse. Op uitnodiging van Ondernemend Lisse neemt hij het bedrijfsleven mee in de Trendsverwachting 2024. Welke ontwikkelingen gaan impact hebben? Wat zou de rol van kunstmatige intelligentie (A.I.) voor het regionale bedrijfsleven kunnen betekenen? Ook zal hij samen met voorzitter Dennis van der Voort stilstaan bij de aankomende Tweede Kamerverkiezingen. Welke veranderingen gaan die voor het bedrijfsleven brengen?


18-09-2023

mkb_logoOndernemend Lisse is een lokaal platform, maar communiceert ook met de landelijke platformen als het gaat om politieke inzichten en lobby ten gunste van onze streek.
Onze partners en wij horen graag jouw mening!
Ditmaal gaat het over maatschappelijk betrokkenheid en inzet voor de energietransitie. Hoe doen we het in de Bollenstreek?

Zie hieronder de vraag van MKB Nederland om de enquête in te vullen.


15-09-2023

Oneindigwe-Energie-zakelijk-zuiniger-7-decemberNoteer vast in je agenda!
Donderdag 7 december: Het grootste, groene, zakelijke evenement over energie voor ondernemers in de Duin- en Bollenstreek.

Wanneer? Donderdag 7 december 2023
Hoe laat? Van 15.00 tot 20.00 uur
Waar? NH Hotel Leeuwenhorst

Aanmelden via: https://www.zakelijkzuiniger.nl/oneindige-energie

Let op! We hebben plek voor maximaal 300 deelnemers dus wacht niet te lang, schrijf je in en nodig je netwerk uit.

We hopen je te zien op 7 december en kijken ernaar uit met jou Oneindige Energie te delen!


12-09-2023

Regionaal-CybercongresCybercriminaliteit is booming business. Maar liefst een op de vijf ondernemers wordt slachtoffer.
Om MKB’ers en ZZP’ers uit de regio Den Haag weerbaarder te maken tegen deze vorm van criminaliteit, organiseert PVO Den Haag op 12 oktober het Regionaal Cybercongres. Het evenement vindt plaats in het ADO stadion en is gratis toegankelijk.


11-09-2023

Logo_OADB_def-300x169-1Op donderdag 28 september organiseert Onderwijs & Arbeidsmarkt Duin- en Bollenstreek (OADB) haar jaarevenement ‘Brede welvaart maak je samen’. Dit evenement is de opmaat naar meer verbinding tussen onderwijs en arbeidsmarkt en vindt plaats op een plek vol inspiratie en die uitblinkt in duurzaamheid: de Watertoren Bollenstreek.


05-07-2023

mkb_logoOndernemend Lisse breidt haar samenwerkingen verder uit. Omdat belangenbehartiging niet stopt bij de gemeentegrens en omdat er uitstekende belangenbehartigers voor het midden- en kleinbedrijf zijn op regionaal en landelijk niveau. In de afgelopen periode hebben we prettige gesprekken gevoerd met Hans Bakker van MKB Nederland. Dat heeft ertoe geleid dat Ondernemend Lisse bij MKB Nederland is aangesloten als lokaal partner.


28-06-2023

Ondernemend_Lisse-Hans Biesheuvel_ONLBelangenbehartiging voor het bedrijfsleven in Lisse en omgeving is één van de kerntaken van Ondernemend Lisse. Dat gebeurt op lokaal, regionaal en landelijk niveau. Voor die laatste twee categorieën is Ondernemend Lisse een samenwerking aangegaan met ONL voor Ondernemers. ONL is een landelijke belangenbehartiger, waar brancheorganisaties en ondernemersverenigingen bij aangesloten zijn, om zo hun krachten te bundelen in politiek Den Haag.


16-06-2023

Ondernemend-lisse-kvo-meer-en-duinHet grootste bedrijventerrein van Lisse heeft sinds afgelopen donderdag 15 juni het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO). Aan het ondertekenen van het KVO is geruime tijd voorafgegaan. Toenmalig Bedrijvencontactfunctionaris John van der Tol van gemeente Lisse, nam in 2021 het initiatief, samen met de Vereniging Meer en Duin en Ondernemend Lisse.


08-03-2023

Zuid-Holland kent ruim 600 bedrijventerreinen die samen goed zijn voor bijna een derde van de totale werkgelegenheid in de provincie. Het is daarom belangrijk dat de bedrijventerreinen goed georganiseerd zijn en daarmee voorbereid zijn op de toekomst. Om deze doelen te bereiken beschikt de provincie over 2 subsidieregelingen voor ondernemersverenigingen, Bedrijven Investeringszones (BIZ) en gemeenten. Zij kunnen gebruikmaken van de subsidieregeling ‘verduurzaming bedrijventerreinen’ en de subsidieregeling ‘planvorming bedrijventerreinen’.


20-02-2023

De gemeenten Hillegom, Lisse, Teylingen en Noordwijk hebben vrijdag 17 februari 2023 samen met Bedrijfsleven Bollenstreek en de Greenport Duin- en Bollenstreek een MKB-Deal gesloten om de energietransitie voor het Midden- en Klein Bedrijf (MKB) in de regio te versnellen.


06-02-2023

Hierbij de uitnodiging aan om deel te nemen aan de Nationale Peiling Ondernemersklimaat. Een belangrijk onderzoek dat richting zal geven aan de lobby van MKB-Nederland en VNO-NCW. Het is daarom belangrijk dat zoveel mogelijk ondernemers deelnemen.


12-01-2023

[Bron Haarlems / Leidsch Dagblad]
De Lisserbrug die de dorpen Lisse en Lisserbroek met elkaar verbindt is een week lang afgesloten. Deze week worden de beweegbare delen van de brug verwijderd en wordt er tijdelijk een vast wegdek aangebracht.


30-12-2022

Business Club Lisse en Horeca Lisse samen voor een sterk ondernemend Lisse


11-12-2022

Bron: Gemeente Lisse
In opdracht van de gemeente Haarlemmermeer starten op 28 november de werkzaamheden aan de Lisserbrug. Een informatiebijeenkomst hierover wordt gehouden op 26 oktober 2022. Er komt een tijdelijke pontonbrug voor voetgangers en fietsers. Hierdoor is de Lisserbrug afgesloten voor vaarverkeer. De werkzaamheden duren tot en met 17 maart 2023.


10-12-2022

De Tegemoetkoming Energiekosten energie-intensief mkb (TEK) biedt een tijdelijke tegemoetkoming voor mkb-ondernemingen waarvan de energiekosten een relatief groot deel uitmaken van de totale kosten. Met behulp van deze tegemoetkoming krijgt het energie-intensieve mkb meer adem om haar bedrijfsmodel toekomstbestendig te maken.

TEK is nog niet open. Aanvragen kan naar verwachting uiterlijk in het 2e kwartaal van 2023, mogelijk eerder.

[Lees verder op de website van RVO]


09-12-2022

Hoelang is het geleden dat jij in de klas zat? En wat was het vakkenpakket?
Les in virtual reality, artificial intelligence, 3D printen, lasersnijden, innovatief vakmanschap?